Algemeen

Bijenstand bij Bezoekerscentrum Leudal geopend


De maand Mei is de voor de bijen en Imkers de drukste maand. Omdat er veel voedsel, honing en stuifmeel, is groeien de volken explosief. Hierdoor raken de bijenkasten te vol. Dit is vaak het begin van het zwermen van bijen. Bij dit zwermen verlaat de koningin met ongeveer de helft van de aanwezige bijen de bijenkast en gaat op zoek naar een andere plek, vaak in een boom.

Voor de imker is het zaak om dit natuurlijke zwermen te voorkomen. Men raakt dan namelijk een volk kwijt. Om deze reden helpt de imker het te grote volk bij het vinden van en nieuw onderkomen.
Hij plaatst een gedeelte van het te grote bijenvolk in een nieuwe kast.

Omdat er in mei veel bloeiende planten en bomen zijn wordt er door de bijen veel honing verzameld en op geslagen in de honingkamer. Als deze vol is zal de imker deze vervangen. Hierna kan de imker de honing gaan “oogsten”, het leeghalen van de honingraten ook wel slingeren genoemd.

Wilt U meer weten over bijen en of het bijen houden bezoek dan zondag 3 Juni 2018 onze bijenstand. Deze is gelegen bij het Bezoekerscentrum Haelen (BCL), Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Op deze zondag is van 13.00 – 17.00 uur een imker aanwezig die graag al uw vragen zal beantwoorden. Entree € 2,50 (inclusief toegang tot het museum), kinderen gratis.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  JOSH Armband

  Gevlochten,beige leren herenarmband. JOSH. De armband is 22 cm lang en 2 cm breed. Lees meer
 • Headline 1

  Poetshulp gevraagd

  Wij zoeken een betrouwbare poetshulp met ervaring die secuur en zorgvuldig werkt voor het wekelijks schoonmaken van ons appartement in Swalmen. Verder de optie om extra werkzaamheden af te spreken. Noot: Er mag hier niet gerookt worden. Graag uw reactie per mail. Lees meer
 • Headline 1

  schemerlamp

  schemerlamp staande Prijs voor afhalen Lees meer
 • Headline 1

  Beuken kledingkast + beuken bed

  Ter overname aangeboden vanwege kleiner wonen: Beuken kledingkast + beuken bed (z.g.a.n.) Afmetingen kledingkast: Br. 0.65 m Lengte 1.80 m Hoogte 2.20 m 2 x dichte deuren 2x plexiglas deurtjes Afmetingen bed: Lengte 2.10 m Br. 1.70 m Hoogte ca 0.50 m (2 x Auping + 2 nieuwe matrassen) De conditie is perfect, zien = kopen!! Te bezichtigen na telefonische afspraak onder: 06-33703946. Lees meer
 • Headline 1

  slaapkamerkast

  Slaapkamerkast zeer goede staat Lees meer

Laatste reacties