Algemeen

De kermissen van Leudal

Door Charlotte Gubbels

Vorig jaar heeft de gemeente Leudal besloten om de organisatie van de kermissen over te dragen aan de Stichting Traditionele Kermisorganisatie. Het doel van deze stichting is het behouden van de kermissen in een gemeente die dat zelf niet meer kan of wil doen. De stichting bestaat uit een aantal kermisexploitanten en wordt voor alsnog gedeeltelijk ondersteund door de gemeente.

Inmiddels zijn we een jaar verder en vond er gisterenavond (30-01-2018) een bijeenkomst plaats waarin de stichting onder andere een toelichting gaf over de plannen die zij heeft wat betreft de kermissen in 2018. Daarna was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Wat gaat er veranderen, wat kan er beter, en waar lopen we tegenaan? Er waren positieve, maar ook minder positieve reacties. Het is goed om met elkaar in gesprek te zijn en dit moet zeker ook zo blijven. De ambitie om aantrekkelijke, veilige en rendabele kermissen te organiseren in de kernen van de gemeente Leudal is zeker aanwezig. Maar daarvoor moeten alle partijen wel met elkaar samenwerken.

De verantwoordelijkheid voor het behouden van een gezellige kermis ligt naar mijn mening niet alleen bij de kermisexploitanten maar ook bij de inwoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen van het dorp. Want zeg nou zelf, een bezoek aan de kermis gaat toch niet alleen om de attracties? Het is de complete beleving die we zoeken. Gezellig samenzijn -met eventueel een hapje en drankje- is net zo belangrijk als attracties die er wel of niet staan.

Dit gezegd hebbende rest mij nog een kritische vraag.. Moeten bij deze stichting niet meer mensen betrokken zijn dan alleen de kermisexploitanten? Want als we dit samen moeten doen, dan moeten we het toch ook gewoon samen doen?
Ik ben erg benieuwd naar jouw visie en ik wil iedereen die betrokken is bij het behoud van de kermissen dan ook vragen zijn of haar mening te delen (reageren kan onderaan de pagina).

Het is belangrijk om te blijven communiceren en als lokaal medium willen wij hierin uiteraard een rol spelen. Wil je graag weten wat we hierin voor je kunnen betekenen, neem dan even contact met ons op.

Gisterenavond aanwezig vanuit Gilsing lokale media
Marianne van Kampen info@gilsing.nl / 0475 322 824
Charlotte Gubbels charlotte@gilsing.nl  / 0475 322 824

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  beton klinkers

  t.k.a. nieuwe bkk beton klinkers maat 21x10,5x8 cm kleur rood nieuw prijs was €12,50 per m2 excl. pallets zelf ophalen Lees meer
 • Headline 1

  Plissé-hordeur

  Plissé-hordeur, wit, hoogte 196 cm met toebehoren Lees meer
 • Headline 1

  Gevraagd tuinman/ klusjesman

  Gevraagd tuinman/ klusjesman enkele uren per week. Betreft vooral onderhoud tuin maar sporadisch ook andere werkzaamheden! Lees meer
 • Headline 1

  Hp ProBook 450 G2 i7 128Gb SSD + 750Gb HDD 8Gb ddr3 Radeon R5 m255 2Gb Graphics!

  Te koop: Hp ProBook 450 G2 i7 Deze laptop verkeerd in nette staat. Zeer geschikt voor studenten i.v.m. het ideale formaat. Opstarten in enkele secondes. Het besturingssysteem Windows 10 is opnieuw geïnstalleerd en geactiveerd op de SSD. Intel i7 4510u 2.0Ghz / 3.1Ghz Turboboost 8Gb Ddr3 1600Mhz 128Gb M.2 SSD (Windows 10 + programma's) 750Gb WD black HDD Intel HD graphics ATI Radeon R5 m255 2Gb graphics DVD-/+RW Cardreader (SD - Micro SD) 2x usb 3.0 1x USB 2.0 1x HDMI WiDi (Intel Wireless Display) 1x VGA Wi-fi 2.4Ghz en 5Ghz Bluetooth 4.0 Uiteraard werkend te zien! Lees meer
 • Headline 1

  Te koop tuintafel

  Te koop tuintafel 1,50x0,90 mtr. Aluminium frame met melkglas plaat. Altijd droog en overdekt gestaan en ziet er als nieuw uit. Lees meer

Laatste reacties