Muziek

Lenteconcert gemengd koor Con Amore Baexem


Persbericht.

Op zondag 14 april 2019 laat het gemengd koor Con Amore Baexem weer van zich horen met een sprankelend Lenteconcert met 2 andere koren uit de regio. De Leudalzangers uit Heythuysen o.l.v. Jan Mertens en verder het Vrouwenkoor Thorensis uit Thorn o.l.v. Esther Zaad.
In de geschiedenis van Con Amore zijn, buiten de jubileumconcerten, veel momenten aan te wijzen waarop het koor heeft laten horen tot welke muzikale prestaties het in staat is.
Con Amore heeft een veelzijdig repertoire. Klassiek, musicals, volksliederen, spirituals, gospels, arrangementen van popsongs.
Het koor zingt liederen in vele talen, uit diverse culturen.
Het koor staat onder leiding van: Veronika Peerboom Chujanova, vaste pianist: Toon Konings

Het Mannenkoor de Leudalzangers
De Leudalzangers , een mannenkoor uit de Midden-Limburgse gemeente Leudal , telt 50 leden. Het koor met zeer enthousiaste zangers treedt regelmatig op en staat onder leiding van Jan Mertens.
Deze al even enthousiaste dirigent weet het koor met deskundigheid en ook Belgische humor naar boeiende muzikale resultaten te brengen.
Het mannenkoor straalt met jaarlijkse optredens en wordt op de piano begeleid door Patrick Aendekerk (ook 2e dirigent). Het koorrepertoire bestaat zowel uit klassieke alsook hedendaagse werken.

Het Vrouwenkoor THORENSIS.
Thorensis werd opgericht in 1995 en bestaat momenteel uit 15 leden. Het koor staat onder leiding van Esther Zaad. Zij heeft het koor gebracht waar het nu is: behorend bij de top van de Nederlandse amateurkoren. In 2018 haalde het koor een eerste prijs tijdens het Limburgs Korenfestival.
Thorensis wordt met regelmaat uitgenodigd voor optredens in Limburg en Duitsland. In 2016 werkte Thorensis mee aan de wereldpremière van het stuk Demenz, samen met Slagwerkgroep Sint Michaël en anderen.

De avond wordt gehouden in Baexheimerhof te Baexem om 19.30u .
Gratis entree

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Camcorder Sony

  Camcorder Sony in zeer goede staat , nieuwe batterij en zeer weinig gebruikt . opsturen kan voor 6.95 Post NL Lees meer
 • Headline 1

  Duimbraces.

  Bauerfeind Rhizoloc duimbraces. Links en rechts. Maat 1. Zijn niet gedragen. Vraagprijs is voor beide samen. Lees meer
 • Headline 1

  Dameshorloge.

  Witte, dameshorloge van Thomas Sabo. Keramiek. Model WA 0171-206-202.Heeft een rosé gold plated rand met zirconias. Horloge is echt in nieuwstaat. Lees meer
 • Headline 1

  Trouwjurk. Linea Champagne.

  Mooie trouwjurk. Bestaande uit een top met kraag, en een losse rok. Fijne en goede pasvorm. Maat 38. Jurk is in nieuwstaat en gereinigd. Lees meer
 • Headline 1

  Wandbeeld. Buddha.

  Buddha wandbeeld, met 17 verschillend bewerkte buddha's De afmeting is 100 X 100 X 5 cm. Echt als nieuw. Lees meer

Laatste reacties